Alla inlägg under juli 2015

Av Linda Eriksson - 23 juli 2015 22:30

Idag hade tjejerna tidig start så jag och Tobias fick starta senare. Tobias och Rebecca sprang U1 och när Rebecca kom in på upploppet var jag så fokuserad på att ta kort på henne så det var först efter att hon passerat som jag upptäckte att Emilia kom i fållan intill, men kameran hann upptäcka henne :)

Både Emilia och Felicia sprang bra idag, klart bästa loppet denna veckan för dem båda.

Sen fick Jessica och Patricia förstärkning på miniknatet, hela familjen och även min syster följde med dem runt. För att ta sig i mål idag fick de åka snowracer utför en backe.

Jag hade helt plötsligt 10 000 skala så när jag kommer upp på berget och ska bort mot min första så ser jag den, men springer förbi då den inte kan vara min...*suck* Snurrar sen till det på ett par kontroller till, denna veckan har verkligen inte varit min vecka. Tobias är väl den som haft den bästa och jämnaste veckan av oss alla.

Eftermiddagen blev ganska lugn, alla är rätt trötta. Lagade lite mat, barnen gick till lekplatsen, jag och Tobias rev förtältet så nu är allt klart för avfärd imorgon.

Bara sista etappen kvar och vi har koll på vägen till start, för den går igenom campingen :)

Jag har någon slags hatkärlek till O-ringen. Det är en fruktansvärd tuff vecka men den går förbaskat fort...imorgon är det redan över.

/Linda

ANNONS
Av Linda Eriksson - 22 juli 2015 22:12

Cykelavstånd idag och till vår fördel då vi nu inte bor på o-ringencampingen så hade vi lite närmare till etappen, men det visade sig att de hjälpte inte något större. Vi kom till en backe som bara fortsatte och fortsatte... i tidningen stod de uppskattad cykeltid till 20-25 min från o-ringenstaden (campingen) så trots barn och annat borde de ju ta runt den tiden för oss också tänkte vi.... oj va fel vi hade, över timmen tog det. Tillbaka till backen, jag mötte väggen i den! Med min egna väska på ryggen med uppskattad vikt runt 30 kg, cykelkärra bakom fullastad med packning plus två barn och tillslut Tobias ryggsäck hängande bak på med en uppskattad vikt på 50 kg så vill jag inte ens börja tänka på vad alltihopa vägde. Jag fick börja gå ganska direkt i backen och det var precis att jag orkade putta cykeln framför mig, när jag kom upp till Tobias och tjejerna (de väntade en bit längre upp i backen) så skakade både armar och ben på mig, jag grät och var helt slut och då hade vi fortfarande långt kvar till etappen och sen hade jag ju både gångväg till start och min bana kvar att ta mig igenom. Tobias erbjöd sig att ta min cykel en bit men när jag skulle börja leda hans cykel med Jessica på så fick jag den över mig...jag var så slut i armarna och tyngdpunkten kom så högt upp så det gick inte alls, var bara för mig att kämpa på med mitt ekipage.

Väl framme kunde jag vrida ur både hår och kläder... musklerna skrek och skakade men det var bara för mig att byta skor och bege mig av mot starten. Bommade ettan i vanlig ordning och efter det blev jag förbannad så då höll jag ihop orienteringen och orkade även springa på hyfsat så blev hittills den bästa etappen, slutade 32:a idag. Emilia hade jättesen start men Therese var snäll och väntade kvar med henne och tog sällskap till start, de hade starterna intill varandra och komiskt nog möttes de även vid första kontrollen då de hade samma första kontroll. Både Emilia och Felicia gick det ganska bra för idag, lite lång tid till ett par kontroller men ingen jätte bom. Tobias gjorde även han sitt bästa lopp för denna veckan idag.

Idag kom det ner ett gäng Skärmare och hälsade på, så Rebecca sprang sin bana tillsammans med en kompis och hennes mamma.

Jag traskade runt miniknatet med småtjejerna även idag. Idag var det vattentema i alla dess former och det allra sista fick de åka flotte.

De kollar noga så det är rätt kontroll de kommit fram till.

På kvällen blev det långbord med klubben och tre andra klubbar. En trevlig kväll och efter en dag som denna smakade de extra gott med pizza. Det var helt rätt dag att ha pizzakväll på när vi hade såpass sen start. För när vi kommit tillbaka från etappen och fått duschat med mer så var klockan redan fem och att då ställa sig och laga mat lockade inte alls.

Vårt härliga långbord.

Redo för dagens etapp... de va innan vi visste vilket kraftprov som väntade, de var även innan Tobias satt sig på cykeln så vi inte hade konstaterat att han inte kunde cykla med sin ryggsäck för Jessica fick den i ansiktet...så där var alla pigga och glada och mitt ekipage var 50 kg lättare.

/Linda

ANNONS
Av Linda Eriksson - 21 juli 2015 21:36

Tänk att det redan är elva år sedan som jag blev mamma, mamma till en söt liten flicka. Nu är den flickan stor och jag har hunnit med att bli mamma 4 gånger till. Något av det bästa man kan vara med om här i livet.

Imorse gratulerade vi Emilia och hennes min talar för sig själv :)

Hon fick det hon önskat sig väldigt länge... en telefon! Så jag har haft en glad tjej som svävat omkring på moln hela dagen.

Lycklig dotter, lycklig mor :)

Vilodag idag. Första planen var djurparken men med konstant regn la vi ner de tankarna. Blev först en lugn förmiddag i husvagnen / förtältet innan vi sedan åkte iväg och kikade lite i affärer. Fick köpa en ny vattenflaska till Patricia då vi lyckades glömma hennes på gårdagens etapp, en Frost-vattenflaska. Annars hittade vi inget större förutom lite mer mat inför morgondagen.

Barnen har sen lekt på lekplatsen, småtjejerna tog hink och spade med sig och försvann iväg medans de äldre träffade en ny kompis.

Sen avslutade vi dagen med lite mer firande av Emilia, de blev lite kladdkaka. Älskar Patricias svar till Tobias när han påpekar att hon grisar och att hon är kladdig. Hon tittar på han och säger: " Jag är kladdig för det är ju kladdkaka".

Sen blev det gonattsaga och läggdags för de små. Emilia och Felicia fick vara uppe en stund till så de tog telefonen med sig och stack till sin nya kompis. Jag åkte även denna dagen på att ta hand om disken.

/Linda

Av Linda Eriksson - 20 juli 2015 21:45

Andra etappen avklarad! Startade en halvtimme senare idag, men trots det så hade de bara startat en tjej före mig. På väg till tvåan får jag typ hjärnsläpp och lägger ett par minuter på att bara stå och titta på kartan i princip, vad nu det skulle vara bra för kan man ju fundera på? Gick i alla fall bättre än igår, men det kan fortfarande gå bättre.

Idag körde tjejerna ombytta roller. Emilia var ute och rörde medan Felicia fick revansch ifrån igår. Tobias spikade kontrollerna och var riktigt nöjd.

Rebecca var på gott humör och sprang runt sin bana utan minsta sur min. Felicia sprang med Jessica på knatteknat och jag gick med Patricia. Jessica springer ju lite fortare än lillskruttan och speciellt idag då det var djurtema. Hade Patricia fått så skulle hon klappat och gosat med alla djuren och då hade vi varit kvar där än.

Måste kolla kartan så det är rätt kontroll innan hon stämplar.

På eftermiddagen tog vi oss en cykeltur upp till c-orten, tog även svängen förbi klubben innan vi cyklade tillbaka igen.

Nu sover barnen och vi sitter ute i förtältet och myser!

/Linda

Av Linda Eriksson - 19 juli 2015 20:58

Ja må hon leva, ja må hon leva....

Grattis min älskade flicka på 10-årsdagen.

Det blev dock inte så mycket firande imorse då vi skulle iväg tidigt till tävlingen, men hon fick en Garminklocka som hon genast tog på sig och använde idag.

Bästa parkeringsplatsen någonsin, första raden och i direkt anslutning till tc... me like :)

Åt ena hållet såg jag bilen och när jag vände mig om hade jag arenan framför mig.

Jag och Tobias gjorde oss klara för att bege oss till våra starter, Emilia och Felicia stannade kvar och höll koll på de små, de åt lite smörgåsar och så läste Emilia och Felicia lite böcker för dem.

Jag startade helt först idag, fanns ingen i min klass att skymta vid starten den tiden på morgonen, fanns inte heller någon att skymta i skogen förrän en bit in på banan... jag har småbommat varenda kontroll och bitvis haft väldigt ont i ryggen så de tog sin tid att ta sig runt idag, alldeles för lång tid tyvärr. Felicia stackarn sprang åt fel håll till första så innan hon hittat första hade det gått över tjugo minuter och det ska bli intressant att koppla upp hennes klocka när vi kommer hem för hon hade sprungit närmare 8 km. Emilia gick de skapligt för... lite lång tid men inga jätte bommar och Tobias traskade på och bommade inget större. Under tiden Emilia och Felicia var ute och sprang gick jag knatteknat med småtjejerna och Tobias sprang U1 med Rebecca.

Väl tillbaka på campingen väntade disk, ta hand om alla kläder, mat med mera... barnen sprang till lekplatsen en stund innan de samlades för att mysa framför en film en stund.

Nu ikväll cyklade vi ner till centrum och handlade glass och firade Felicia lite smått.

Nu sover barnen och jag har satt mig still för första gången idag bortsett från när vi ätit mat.

Har även löst barnvakt till helgen, då blir det party. Det är jag värd efter en o-ringenvecka!

/Linda

Av Linda Eriksson - 18 juli 2015 21:52

Efter många om och men slutade det med att vi fick backa hela gatan ut och så fick vi lämna o-ringencampingen bakom oss och åka ner och checka in på Borås camping.

Till barnens lycka kunde dem nu springa/cykla iväg till en lekplats och leka av sig på. De blev ju lång väntan för dem däruppe på gräsgatan på o-ringencampingen där dem inte kunde göra något större.

Jag och Tobias satte fart med att bygga förtält med mer. Tur att vi har våra arbetsuppgifter och vet vad vi ska göra annars hade de varit som gjort för skilsmässa. Trötta, arga, irriterade och hungriga. Men på cirka en och en halv timme har vi parkerat ekipaget, försett barnen med sina cyklar, vevat ner stödben, tagit ner markisen, satt upp förtältet, hämtat vatten, fått ut bord och stolar och kokat pasta till pastasalladen och tillslut kunde vi äntligen sätta oss till bords och få i oss lite mat.

Det är inte den där riktiga o-ringen känslan men vi är ändå i gott sällskap för alla runt omkring oss på campingen är orienterare.

Någon Axa-stafett hann vi inte med men vi fick i alla fall tagit oss upp till c-orten och hämtat ut våra nummerlappar.

Nu ska jag slänga i mig något att äta sen ska jag hoppa i säng, vi åker redan 6.30 till morgonen.

/Linda

Av Linda Eriksson - 18 juli 2015 13:50

Just nu är jag så förbannad och irriterad så jag har god lust att bara åka hem igen. Att mäta ut rutor på 9*9 meter är uppenbarligen en för avancerad uppgift, undra hur dem kommer att lösa resten?

Att det är avstånd att gå på o-ringen det vet man ju sedan tidigare, men att små barn som springer U1 ska behöva gå två kilometer till start tycker jag är saftigt.

Nu har vi fått kontakt med en ansvarig här men de enda han har att säga är att han inte kan råda över det.... *underbart*

Ja när alla kikar på axa-stafetten och äter mat med mer så står väl vi fortfarande här utan plats. Å skulle vi fått en plats så bygger vi väl förtält som vid detta laget redan skulle vart klart. Hade jag vetat detta hade jag ju kunnat sova imorse istället för att ställa klockan och gå upp.

Nä jag är inte ett dugg sur eller bitter bara jävligt förbannad!

/Linda

Av Linda Eriksson - 17 juli 2015 23:19

Nu börjar klockan bli mycket och det måste vara ett tecken på att vi börjar bli klara :) Under dagen har jag ägnat mig åt att tvätta och göra andra saker än att packa.. för de roligaste spar man ju till sist :) Har bytt sängkläder i alla barnens sängar och tvättat upp allt... så skönt att komma hem till renbäddat om en vecka, då har man annat att tvätta!

I morse åkte jag och tjejerna till simskolan, idag skulle tokstollarna simma med kläderna på. Jessica har inte velat vara med på simskolan tidigare under veckan så vi har kämpat med henne vid sidan av, men idag skulle min tjej vara med och hon var jätte duktig.

Jessica drar in (livräddar) en kompis.

Rebecca kastar i för att rädda en kompis.

Här får Jessica hjälp in till bryggan.

Emilia och Felicia var duktiga och badade (tog hand om) med Patricia.

Tjejerna tog idag två märken var :)

Tobias kom hem ifrån Kungshamn och han har pratat oavbrutet vilket är ett tecken på att han har haft roligt!

Bedtime, imorgon drar vi iväg på en veckas hårdträning för det är just vad o-ringen är från morgon till kväll!

/Linda

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fembarnsmamma med Blogkeen
Följ Fembarnsmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se