Alla inlägg under augusti 2015

Av Linda Eriksson - 23 augusti 2015 18:18

Började dagen med att åka på orientering strax söder om Lilla Edet. Då vi kom hem sent igår kväll efter barnens disco så beslöt vi att Tobias och de små skulle stanna kvar hemma idag. Jessica som haft ännu en natt med massa växtvärk sov hos mig och vaknade när jag gick upp och hon skulle bestämt med på orientering och när hon vill de så gärna så kan jag ju inte säga nej, självklart fick hon följa med.

Gick knatteknat med Jessica och sen var hon på barnpassningen under tiden jag sprang. Det var en rolig bana idag och väldigt fint på delar av banan, men det var jobbigt... mycket uppför och 27 grader varmt så tiden blev därefter men nöjd med loppet trots lite lång tid. Emilia och Felicia gick det sådär för...

Åkte hem till och tog itu med lite av varje fram tills middagen, tog sen disken och efter det tog jag LEDIGT! Gick ut till hammocken med en bok och här sitter jag nu... dock har jag inte fått läst något i boken då jag haft trevligt sällskap av några av barnen.

Fast nu va tydligen min ledighet slut för jag skulle visst klippa gräset fick jag precis höra, tror ni de går att rymma? :)

Borde förvisso hänga upp tvätten också så det är kanske lika bra att inse att ledigheten är över.

Patricia har tagit över hammocken själv och plikten kallar för min del!

/Linda

ANNONS
Av Linda Eriksson - 22 augusti 2015 23:37

Ett stort TACK till alla som kom och gjorde Tobias, Emilia och Felicias dag toppen!

De alla tackar för presenterna och är jätte nöjda med dagen!

Vi började dagen med ett släktkalas för de tre födelsedagsbarnen och sen fortsatte vi med Discokalas för tjejerna. Mina tjejer önskade sig tårta till deras födelsedag men eftersom vi inte var hemma då så var svärmor snäll och bakade tårta till kalaset istället....tårtorna var jätte goda!

Tobias håller på att rigga allt inför discot. Rökmaskinen var sen populär, dock var den inte lika populär för brandvarnarna.

Patricia spanar in rökmaskinen när Tobias testar den.

Sen hade barnen en rolig kväll med limbo, dansstopp, kurragömma och dans. Kvällen bokstavligt talat sprang förbi och ett tu tre stod föräldrarna där och skulle hämta hem sina barn.

Mat och vätskepaus var inte dumt.

Sen var det bara det roliga kvar, städ och disk. Tjejerna var duktiga och hjälpte till och sen stannade även pappa kvar och hjälpte oss så det gick rätt snabbt och lätt ändå.

Nu ska jag fylla på med lite vätska inför morgondagen!

/Linda

ANNONS
Av Linda Eriksson - 21 augusti 2015 22:23

Småtjejerna skulle egentligen till dagis idag, men med sena kvällar och tidiga mornar hela veckan så tyckte jag det var bättre att de fick vara hemma och sova imorse vilket innebar att jag slapp att gå upp =) Bästa jag gjort på länge... sova visste jag ju att jag inte skulle kunna göra då Tobias gått upp men bara det att få ligga kvar i sängen och halvslumra var helt underbart. Tobias var nog säkert uppe en tio gånger innan han åkte, jobbigt med ombytta roller =)


Småtjejerna kom sen och gosade ner sig i sängen med mig och vi låg där och myste, slängde en blick på telefonen och hade en förfrågan om Rebecca ville leka med en klasskamrat idag och självklart ville hon de. Vi klädde oss och åt frukost i vad som idag var en evighet, troligtvis bara för att vi tänkte skynda oss... ha ha ha... blev tvärtom istället. Åkte hem till Beccas kompis så hon fick fria lite. Småtjejerna och jag blev helt frälsta i deras söta små underbara kattungar. Efter några timmar ringde Tobias och efterlyste mig och han är helt otrolig, han hade inte ens gått ur bilen när han ringde och undrade vart jag höll hus för att han såg att bussen var borta... tänk om jag skrivit en lapp eller något? Nu var ju inte fallet så, men han kan väl i alla fall gå ur bilen innan han efterlyser mig. Stannade kvar ett par timmar till innan jag och småtjejerna åkte hem, Rebecca stannade kvar några timmar till.


Jag tog med mig Emilia och Patricia och åkte och handlade inför kalaset och Patricia hon tar priset, jag är helt mos i huvudet efter en tur med henne. Vart ska vi? Varför ska vi handla? Vad ska vi göra sen? Varför då? Hennes mun var inte tyst en sekund och det var bra mycket mer än tusen frågor hon hann ställa.... ha ha ha sötnosen =)


Nu har vi fixat ordning lite musik och annat inför morgondagen och så har jag prickat av lite saker på min att göra lista som aldrig tar slut.


Nu kör vi en helspäckad helg och sen tar vi ledigt på måndag då fritids och dagis är stängt så jag inte har någon större möjlighet att plugga.


/ Linda

Av Linda Eriksson - 20 augusti 2015 23:29

Första gången som vi inte glömde bort vår bröllopsdag, nästan lite kors i taket på den!

Det var även första skoldagen för Tobias. Jag gick upp och såg till att alla kom upp och iväg i tid och sen blev jag lämnad ensam hemma. Satt och knåpade med engelskan, städade och tvättade lite granna.

Sen när Rebecca slutade skolan gick jag ut och satte mig i solen för att ta emot henne när hon kom med bussen och idag kom mitt hjärta med bussen.

Felicia har varit på fotbollsträning och nu ikväll har jag och älsklingen fått lite egentid så vi har varit på bio. Svärmor var snäll och passade barnen med kort varsel :)

Grattis till oss för att vi för första gången på fyra år kom ihåg vår bröllopsdag!

/Linda

Av Linda Eriksson - 19 augusti 2015 23:05

Inatt lär jag sova som en prinsessa! :)

Idag var dagen då vi i ungdomskommitten skulle hålla vår deltävling av O-ligan.

Började dagen med att sätta ut alla kontroller tillsammans med Tobias och Thomas. I tre timmar traskade vi runt med slägga, brädor, enheter, skärmar, skruvar och skruvdragare i underbart väder!

Åkte hem och slängde mig i en dusch och fick fixat lite käk. Hann ta in tvätten och fixa fram kläder till barnen och skriva en liten kom ihåg lapp till Tobias innan det var dags för mig att bege mig upp till Högsäter igen.

Satte ut dom sista enheterna, hjälpte till och fixade ordning uppe i starten och sen åkte jag ner till Allegården och där har jag sen varit och försökt haft koll på allting. Vädret har varit underbart, de flesta har sett nöjda ut och allt har flutit på.... riktigt nöjd med kvällen! :)

När alla var i mål tog jag tillsammans med tre klubbkamrater på oss väskorna och gav oss ut och samlade in alla kontroller och runt halv tio var dörrarna stängda och låsta och vi var klara för denna gången.

En glad tjej som sprungit runt sin bana!

Rebecca och Nova

Idag fick Felicia till orienteringen och vann sin klass!

Emilia gick det tyvärr inte så bra för idag.

Nu ska jag hoppa i säng, Tobias börjar skolan imorgon så han kom precis här och bad mig att väcka han när jag väcker de andra barnen... jag tyckte att han kunde gå upp med barnen eftersom han ändå ska iväg, men vi var tydligen inte av samma åsikt där.

/Linda

Av Linda Eriksson - 18 augusti 2015 22:00

Tre glada tjejer som väntar på skolbussen!

Och två busfrön som skulle få åka till dagis igen!

Detta var innan min värld vändes upp och ned av oro, åtskilliga samtal med mer.

Men allt fick i alla fall ett lyckligt slut, tack å lov!

/Linda

Av Linda Eriksson - 18 augusti 2015 20:26

Jag brukar inte vara den som blir så orolig när barnen kanske inte kommer i tid eller om dom är ute i skogen lite länge på orientering till exempel, men idag blev jag rejält orolig. Vid närmare eftertanke vet jag inte om jag någonsin har varit så orolig någon gång förut när det gäller barnen, möjligtvis någon gång när de varit riktigt sjuka kanske.


Jag gick ut och satte mig i hammocken för att invänta Rebecca som skulle komma hem med bussen första skoldagen, tog med mig tidningen och satt där och läste i godan ro men ingen buss kom. Gick in för att hämta mobilen så jag hade en klocka och fick då se att klockan var närmare kvart över ett när jag kom in... men herregud hon slutade väl tolv? Kollade upp busstider och schema och ja hon slutade tolv och bussen skulle vara här hemma 12.28 Jag vet ju att bussen brukar vara sen första skoldagen, men inte närmare en timme sen. Ringde till skolan men där gick inte att komma fram, kom bara till en telefonsvarare trots att de skulle ha telefontid den tiden. Ringde till hon som var ansvarig för skolskjutsarna för att få något nummer till bussen, var upptaget i vad som kändes som en evighet innan jag kom fram. Hon skulle genast ringa och kolla upp det här och sedan ringa tillbaka. Tobias tog bilen och åkte runt här, men inte en buss att skymta. Vi ringde till skolan ett par gånger till, fick tag på ena fritidshemmet som skulle gå över till de andra och be dem ringa upp men inget hände. Ringde säkert en tio gånger till kommunens växel och blev kopplade hit och dit utan något resultat någonstans och klockan den bara tickade på. Tillslut fick vi tag i en som svarade nere på barn och fritid och då trodde hon att Rebecca fanns på fritids och att de höll på att kolla upp detta och de skulle återkomma snarast. Strax därefter ringde Rebeccas fröken och då fanns hon på fritids.


Tack och lov att hon var där och att inget hänt henne, för innan vi visste var hon var hann vi måla upp en massa scener då vår enda tanke var att hon var på bussen för någon annanstans skulle hon ju inte vara. Men de tog alltså närmare två och en halvtimme från det Rebecca slutade skolan tills vi fick reda på vart hon var och då var det på grund av att vi ringde varenda ett nummer vi kunde hitta och varenda en linje vi kunde bli kopplade till, det var inte skolan som hörde av sig till oss och berättade att hon fanns där, vilket de borde varit! 


Jo de hade behållt henne där eftersom de inte hade några tider på fritids på henne... min erfarenhet av skolan är att finns de inga tider på fritids så ska barnet åka med bussen hem, vilket har fungerat i alla år för Emilia och Felicia, vilket har fungerat i alla år för mig och mina syskon. Men numera måste man antagligen lämna in en lapp där det står att de ska åka hem också ? För annars behåller de barnen av säkerhetsskäl. Alltså jag köper att hon behöll henne då hon inte var säker på om hon skulle hem eller inte då hon inte hade några tider ifrån mig, men då får hon ju samtidigt ringa och ta reda på vad som gäller. När skulle hon hämtas isåfall eftersom de nu inte fanns några tider? 


När vi kom till skolan tog vi några ord med Rebeccas lärare men det var ingen idé att prata vidare för vi kom ingen vart. Ta två föräldrar som har vart oroliga i flera timmar av att inte veta var deras dotter är, sen ilskan som uppstår när man tillslut får reda på vart hon är och så samtidigt lättnaden för att hon är oskadd och så vidare.. ja ni kan räkna ut att det inte är varken snälla eller trevliga ord som kommer ur munnen på en då. Traskade upp till rektorn och han hade tid att träffas om en halvtimme... det var nog tur att vi fick den halvtimmen så vi hann landa lite och få ordning på alla känslor som svallade inom oss, sen fick vi ett jätte bra mottagande av rektorn och ett bra samtal så nu hoppas vi att andra föräldrar inte ska behöva uppleva det vi fick uppleva idag. Rutinerna skulle ses över och läraren skulle naturligtvis ha ringt oss som han sa.


Då detta vände upp och ner på hela min värld och tog upp större delen av eftermiddagen glömde jag totalt av fotbollsträningen och jag hade nycklarna till boden där bollar och annat finns... slängde en hastig blick på telefonen och fick se att Felicias tränare hade ringt, slängde en blick på klockan och insåg att träningen hade börjat för en kvart sen... hade glömt att sätta på ljudet på telefonen efter att vi vart hos rektorn. Fick tag i Felicia som bokstavligt fick byta om i farten och så kastade vi oss in till Färgelanda. Jag blev sen kvar och hjälpte till på träningen då de var jätte få barn där idag, riktigt roligt och hennes tränare är världens goaste som bara ruskade på huvudet och sa att det inte var någon fara!


Idag var första dagen på dagis för tjejerna efter sommaren. Tobias åkte till Näl imorse för ännu en spruta och jag satte mig och pluggade efter att jag kört barnen till dagis. Fick tagit tag i massor och det var riktigt roligt att komma igång igen. Kul att sätta sig in i all litteratur och annat och trots att det känns som det är hur mycket som helst att läsa och lära sig så känner jag mig lugn på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare... *skön känsla*


Trots kaoset denna dagen så fick vi kokat lite blåbärssaft på blåbären som var kvar... *mums*.


Nu känner jag att det är dags att varva ner efter denna dagen... morgondagen kan bara bli bättre =)


/Linda

Av Linda Eriksson - 17 augusti 2015 22:54

Vi har länge försökt få lillskruttan att sluta med blöja och hon har suttit i evigheter på toaletten men aldrig gjort något och sen har hon sprungit rakt därifrån in i något rum och ställt sig där och kissat. Idag morse sprang lillskruttan runt här som vanligt i blöjan och när jag sa att vi skulle byta om sa hon att hon ville ha trosor och att hon skulle gå på toaletten och kissa. Jag tog på henne ett par trosor och sa åt henne att säga till när hon skulle på toaletten å vips ett tu tre så kom hon springandes genom köket och sa att hon skulle gå på toaletten och så kissade hon äntligen på toaletten. Hela dagen har sen flytit på och inte en enda olycka har skett, dock fick vi ta på blöjan när hon nu ikväll skulle iväg på cirkus med mormor.

Idag har Tobias haft igång sin gamla traktor, han såg ut som ett litet barn på julafton där han satt och körde fram och tillbaka och grejade. Jag kopplade på husvagnen och backade in den nedanför garaget... * stolt*

På kvällen körde jag in barnen till Färgelanda då de skulle med mormor på cirkus och jag har fått höra av Tobias nu när jag kom hem att de hade haft jätte roligt, några av dem hade ridit på en kamel. Får garanterat höra mer imorgon ifrån barnen själva.

Jag själv åkte till Högsäter för att få hjälp med de sista småfixet på kartan inför O-ligan och för att trycka kartorna. Tobias åkte till en kompis för att fixa lite saker inför helgen.

Nu är kvällsmaten i magen och det är dags att komma i säng... imorgon börjar allvaret igen!

Blev kokat lite mer god blåbärssylt idag också :)

/Linda

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fembarnsmamma med Blogkeen
Följ Fembarnsmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se